Team DSM

De wielerformatie Team DSM is met het experience centre  in 2018 verhuist naar A1 Bedrijvenpark.

Op een zichtlocatie pal langs de A1 staat het duurzame bedrijfspand, inclusief een experience centre.

“We zijn de afgelopen jaren helemaal uit ons jasje gegroeid”, vertelt Iwan Spekenbrink, teammanager van Team DSM. “Door de groei en de successen van het team moeten we uitwijken. Het nieuwe pand moet aansluiten bij onze keep challenging filosofie en een beleving bieden voor onze partners. Daarom zetten we ook stevig in op duurzaamheid.”

Beleving op ideale zichtlocatie

Spekenbrink: “We voelen ons al jaren thuis in Deventer. De cultuur van de nuchterheid, de trots en de handelsgeest van Deventer sluit goed aan bij ons Team. A1 Bedrijvenpark Deventer is voor ons ideaal. De bereikbaarheid, de ligging direct naast de A1 en de duurzaamheidsambities sluiten precies aan bij onze wensen. Naast ruimte voor opslag, logistiek en kantoor krijgt het nieuwe pand ook een experience centre waar onze partners gebruik van kunnen maken, nieuwe producten worden gepresenteerd en relaties worden ontvangen.”

Energieneutraal

“Innovatie, duurzaamheid en het beste halen uit jezelf en het team zijn heel belangrijk voor ons. Dat laten we ook zien in het nieuwe pand. We streven naar een energie- en CO2 -neutraal pand door het gebruik van de nieuwste technieken. Met het beleveniscentrum wordt het pand een echte eye catcher langs de A1.”, aldus Spekenbrink.

De groenste

Veertig procent van de oppervlakte van A1 Bedrijvenpark Deventer bestaat uit water en groen. Er is geen aardgasaansluiting en voor de energievoorziening wordt onder meer gebruik gemaakt van de ‘eigen’ windmolens langs de A1. A1 Bedrijvenpark Deventer is onderdeel van de Cleantech Regio. Frits Rorink: “Als wethouder en fietsfanaat ben ik ontzettend blij met de blijvende keuze van Team DSM voor Deventer. Een fantastisch visitekaartje voor de sport, Deventer en fietsprovincie Overijssel.”

Partnership

Team DSM, gemeente Deventer en provincie Overijssel gaan voor 3 jaar een partnership aan. Centraal daarin staan onder meer de promotie van gezond sporten en eten, Overijssel als top fietsprovincie en van A1 Bedrijvenpark Deventer op het gebied van duurzame energie.

Gedeputeerde Eddy van Hijum: “Al jaren werken wij samen met routebureaus en het Fietsplatform aan een aantrekkelijk en gevarieerd fietsroutenetwerk. In 2017 heeft Overijssel daarvoor 5 sterren als fietsprovincie gekregen. Met de uitstraling en blijvende vestiging van Team DSM in Deventer, Overijssel staan we samen nog sterker om bezoekers en bewoners volop van het Overijsselse landschap te laten genieten en nieuwe bedrijven te trekken.”

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk