Sligro

Sligro nieuwbouw op A1 Bedrijvenpark Deventer

Het nieuwe distributiecentrum voor Sligro is 2019 opgeleverd. De nieuwbouw op Bedrijvenpark A1 beslaat 22.500 m².

Gerrit Buitenhuis vertelt over de nieuwbouw in Deventer: “Deze locatie ligt mooi centraal voor bezorging naar de horecaklanten van Sligro en Heineken in Oost-Nederland. Daarnaast geeft nieuwbouw je ook de mogelijkheid om het pand optimaal af te stemmen op het logistieke proces. Met deze nieuwe bezorgservicegroothandel én de al bestaande zelfbedieningsgroothandel wordt Deventer een belangrijke stad voor Sligro.”

Wethouder Thomas Walder: “De keuzes van Sligro op het gebied van distributie en duurzaamheid passen uitstekend bij deze plek. Met de groene, strategische ligging van het A1 Bedrijvenpark en de ambities van Sligro zijn alle ingrediënten aanwezig voor groots ondernemen!”

Marco van der Laan over de nieuwbouw voor Sligro: “We zijn trots dat we voor deze mooie opdrachtgever mogen bouwen op deze prominente locatie langs de A1. Door korte lijnen en een gestuurd LEAN proces hebben we in korte tijd samen met Sligro een mooi en compleet pand gerealiseerd.”

In het nieuwe bezorgservice distributiecentrum voor Sligro zijn diverse ruimten gerealiseerd waaronder een vriescel van 4.430 m², een koelcel van 1.900 m², opslagruimten voor droge kruidenierswaren en een gekoelde multifunctionele expeditie. Het gebouw is voorzien van kantoorruimten, de benodigde werkruimten en overige ruimten ten dienste van het bedrijfsproces. Aan de voorzijde zijn 39 docks voor laden en lossen gerealiseerd.

BREEAM

De moderne nieuwbouw is voorzien van de nieuwste duurzame technieken en is gasloos gerealiseerd. Verwarming vindt plaats door middel van restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie. In combinatie met vele andere duurzame toepassingen en bouwmethodes is gestreefd naar het behalen van een ‘BREEAM Outstanding’ certificering.

Meer informatie klik hier.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk