Porche centrum Twente

Porsche Centrum Twente verhuist dit jaar van Enter naar Deventer. Het huidige pand is te klein en vanuit de nieuwe locatie langs A1 kan Porsche de klanten in heel Overijssel beter bedienen..

Sinds 2006 zit Porsche gevestigd in het pand aan de Vonderweg in Enter gevestigd, maar dat blijkt nu te klein. „”Het wordt steeds moeilijker om hier klanten rustig advies te geven en het sleutelen aan auto’s in de werkplaats te combineren. Het is te klein geworden”, vertelt eigenaar Michel Arfman.

Elektrische auto’s

In Deventer op het A1 bedrijvenpark bouwt Porsche een pand op 1,8 hectare grond dat de helft groter is dan dat in Enter nu. Dit is mede omdat Porsche vanaf 2021 de eerste elektrische auto’s gaat verkopen en veel ruimte nodig heeft om deze nieuwe modellen te stallen en op te laden. Bovendien komt er een simulator waarin (potentiële) klanten beleven hoe het is om te rijden in een Porsche.

Omgeving Zwolle bedienen

Een andere reden voor de verhuizing is de bediening van de klanten in de regio Zwolle. ”Door te vestigen in Deventer kunnen we Twente goed blijven bedienen, maar belangrijk is dat we de klanten in de omgeving van Zwolle beter kunnen bedienen door deze strategische plek”, legt Arfman uit. ”Van beide kanten zijn hierdoor goed bereikbaar.”

Opvallend is dat ondanks de verhuizing naar Salland de naam Porsche Centrum Twente blijft bestaan. Arfman geeft aan dat die naam een goede reputatie en de naamsbekendheid. Mensen van heinde en ver kennen ons onder die naam. We blijven ook Twentse gastvrijheid bieden op onze nieuwe plek.”

bron: Tubantia

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk