Davo Uitgeverij

De vorige locatie van Davo aan de Hunneperkade in Deventer voldeed qua omvang en uitstraling niet meer. Met nieuwbouw op A1 Bedrijvenpark krijgt het bedrijf de ruimte die het nodig heeft.

Bijzonder aan de nieuwbouw is dat het gebouw zo circulair en milieubewust mogelijk gebouwd is. In samenwerking met de opdrachtgever en Circulairstaal krijgt het bedrijfsgebouw onder andere een circulaire staalconstructie. De constructie is op termijn eenvoudig te demonteren en te hergebruiken en wordt voorzien van Biocoat. Deze vorm van bescherming is door Circulairstaal ontwikkeld en sluit aan op de circulaire doelstellingen. Daarnaast worden meerdere circulaire bouwmaterialen ingezet.

Het Davo-bedrijfspand bestaat uit 3924 m² bedrijfshal en 519 m² kantoorruimte, verdeeld over drie lagen. Het ontwerp is gemaakt door Aan de Stegge Twello in samenwerking met Metron Vastgoed en JVZ Ingenieurs.

 

Aan de Stegge Twello en Metron Vastgoed realiseren een circulair bedrijfsgebouw voor uitgeverij Davo op het A1 Bedrijvenpark in Deventer.

Uitgeverij Davo is een Nederlands bedrijf, gevestigd in de boekenstad Deventer. Sinds 1945 geeft Davo voorbedrukte landenalbums voor postzegels uit. Dat begon destijds met een album voor Nederland met ‘Nederlandsche postzegels in den oorlog’.

Meer informatie over Davo.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk