Aldi

ALDI bouwt modern, duurzaam distributiecentrum aan A1

ALDI bouwt een distributiecentrum van 42.000 vierkante meter op het A1 Bedrijvenpark Deventer. De supermarktketen heeft hiervoor een kavel gekocht van 12,8 hectare. Dit wordt de nieuwe werkplek van circa 350 medewerkers, die werken op het kantoor of in de distributie. Eind 2021 is naar verwachting de opening van het nieuwe distributiecentrum. Vanaf dat moment wordt ongeveer een kwart van de 500 ALDI winkels in Nederland bevoorraad vanuit Deventer.

ALDI bouwt het nieuwe distributiecentrum in Deventer om de logistiek in het oosten van Nederland te optimaliseren. De huidige distributiecentra in Groenlo en Ommen worden samengevoegd tot één nieuw distributiecentrum in Deventer. ALDI koos voor Deventer vanwege de centrale ligging in de regio. “Om de groeiambities van ALDI in Nederland te kunnen faciliteren, is optimalisatie van onze logistiek noodzakelijk”, aldus regiodirecteur Luc Schepers. Deze plannen passen goed in de vernieuwingsstrategie van het bedrijf.”

Logistieke hotspot

Economiewethouder Thomas Walder: “Dit distributiecentrum is een aanwinst voor Deventer. Deze verkoop brengt wederom een bekende naam op het A1 Bedrijvenpark en laat zien dat deze plek steeds meer de logistieke hotspot van de regio wordt. ALDI is ambitieus en bouwt hier een duurzaam distributiecentrum, aardgasloos en voorzien van zonnepanelen. Daarmee past dit goed bij de doelstellingen van A1 Bedrijvenpark en de gemeente Deventer.”

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk