Verkoop 4 kavels A1 Bedrijvenpark Deventer West

Vier kavels op A1 Bedrijvenpark West gaan 16 december in de verkoop. De vraag naar kavels in het westelijke deel is groot. Deventer als vestigingsplaats heeft het. Een perfecte ligging, talloze voorzieningen, duurzame ambities én een prettig woon- en werkklimaat. All in 1.

Wethouder Thomas Walder: “Ik kijk uit naar de komst van nieuwe bedrijven. West wordt nog duurzamer dan Oost en we vragen bedrijven om circulair en natuurinclusief te bouwen. Zo werkt Deventer aan een bedrijvenpark waar we over 30 jaar nog steeds trots op zijn”.

Gefaseerde uitgifte van kavels

De gemeente vindt diversiteit op het A1 Bedrijvenpark Deventer heel belangrijk. Met de vier kavels die nu aangeboden worden, komen we tegemoet aan die doelstelling. De kavels variëren in grootte van 2.000 m2 tot 2 hectare. De prijs van de kavels ligt tussen de € 165,– tot € 210,– per m2. De overige kavels gaan op een later moment in verkoop.

Unieke verkoopprocedure

De interesse voor de beschikbare kavels is groot. Om iedereen een gelijke kans te geven zijn voorwaarden en criteria opgesteld. Op basis van deze criteria, kunnen bedrijven zich schriftelijk inschrijven. De inschrijving wordt beoordeeld en daarna krijgen de vijf inschrijvers met de hoogste score de mogelijkheid hun plan te presenteren aan een beoordelingscommissie.

De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2023 duidelijk is met wie een reserveringsovereenkomst wordt gesloten.

Extra punten bij de beoordeling

Bedrijven die al gevestigd zijn in Deventer, bedrijven in de maakindustrie en bedrijven die bijdragen aan verduurzaming van de economie krijgen extra punten en dus een grotere kans op een kavel.
Het criterium ‘verduurzaming van de economie’ wordt getoetst aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Toekomstinclusief en duurzaam bouwen

Aan bedrijven wordt gevraagd een toekomstinclusief gebouw neer te zetten. Circulair bouwen is daarbij een van de uitgangspunten. Tijdens de verkoopprocedure krijgen bedrijven de kans om te laten zien welke bijdrage zij leveren aan een toekomstinclusief A1 Bedrijvenpark Deventer.

Aardgasloos bouwen is al de norm op A1 Bedrijvenpark. Met windturbines en zonnepanelen op de panden wordt volop gebruik gemaakt van duurzame energie.

A1 Bedrijvenpark Deventer

Het bedrijvenpark ligt direct gelegen aan de A1 en op 5 minuten afstand van de A50. A1 Bedrijvenpark Deventer heeft een sterke strategische ligging binnen Europa’s belangrijkste transportroutes.

Het bedrijvenpark heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer. Eén van de grootste binnenhavens van Nederland ligt om de hoek- en maar liefst vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand. A1 Bedrijvenpark Deventer is daarmee een perfect startpunt om heel Nederland en Europa te bedienen.

Alle verkoopdocumentatie staat op de pagina kavels.

 

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk