Verkoop 3 kavels A1 bedrijvenpark Deventer West

Opnieuw gaan er kavels op A1 Bedrijvenpark Deventer West in de verkoop. Dit keer gaat het om drie kavels. De inschrijving voor de kavels start 1 december. De vraag naar kavels in het westelijke deel is groot. Deventer als vestigingsplaats heeft het: Een perfecte ligging, talloze voorzieningen, duurzame ambities én een prettig woon- en werkklimaat. All in 1.

Wethouder Thomas Walder: “Dit in Nederland bijzondere bedrijvenpark stelt hoge eisen aan duurzaamheid en circulariteit. Voor bedrijven die dit hoog in het vaandel hebben staan is dit een uitgelezen mogelijkheid om zich te vestigen op deze unieke locatie, die ook nog eens heel goed bereikbaar is.”

Gefaseerde uitgifte van kavels

De gemeente vindt diversiteit op het A1 Bedrijvenpark Deventer heel belangrijk. Eerder zijn er al grotere kavels aangeboden. En nu met het aanbieden van de drie kleinere kavels, komen we tegemoet aan die doelstelling. De 3 kavels zijn rond de 2.500 m2. Voor deze drie kavels is door de gemeente een kleinverbruikers aansluiting aangevraagd van 3 x 80 Ampere. Op het moment dat er meer duidelijk is over een oplossing van netcongestie worden grotere kavels aangeboden.

Unieke verkoopprocedure

De interesse voor de beschikbare kavels is groot. Om iedereen een gelijke kans te geven, zijn voorwaarden en criteria opgesteld. Op basis van deze criteria, kunnen bedrijven zich schriftelijk inschrijven. De inschrijving wordt beoordeeld en daarna krijgen de drie inschrijvers met de hoogste score de mogelijkheid hun plan te presenteren aan een beoordelingscommissie.

De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2024 duidelijk is met wie een reserveringsovereenkomst wordt gesloten.

Extra punten voor Deventer bedrijven, maakindustrie en duurzaamheid.

Bedrijven die al gevestigd zijn in Deventer, bedrijven in de maakindustrie en bedrijven die bijdragen aan verduurzaming van de economie krijgen extra punten en dus een grotere kans op een kavel.
Het criterium ‘verduurzaming van de economie’ wordt getoetst aan de hand van de  SDG’s van de Verenigde Naties.

Toekomstinclusief en duurzaam bouwen

Aan bedrijven wordt gevraagd een toekomstinclusief gebouw neer te zetten. Circulair bouwen is daarbij een van de uitgangspunten. Tijdens de verkoopprocedure krijgen bedrijven de kans om te laten zien welke bijdrage zij leveren aan een toekomstinclusief A1 Bedrijvenpark Deventer.

Aardgasloos bouwen is al de norm op A1 Bedrijvenpark. Met windmolens langs de A1 en zonnepanelen op de panden wordt volop gebruik gemaakt van duurzame energie.

A1 Bedrijvenpark Deventer

Het bedrijvenpark ligt direct aan de A1 en op 5 minuten afstand van de A50. A1 Bedrijvenpark Deventer heeft een sterke strategische ligging binnen Europa’s belangrijkste transportroutes.

Het bedrijvenpark heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer. Eén van de grootste binnenhavens van Nederland ligt om de hoek- en maar liefst vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand. A1 Bedrijvenpark Deventer is daarmee een perfect startpunt om heel Nederland en Europa te bedienen.

Meer informatie is te vinden op www.a1bedrijvenparkdeventer.nl.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk