Van garagebox naar gerenommeerd autopoetsbedrijf: Detailing Autocare groeit uit op A1 Bedrijvenpark Deventer

Wat begon als hobby groeide uit tot een gerenommeerd autopoetsbedrijf in Deventer: Detailer Autocare. Eigenaar Arnoud Wilbrink vertelt hoe de snelle groei van zijn bedrijf en de succesvolle samenwerking met Porsche Centrum Twente leidde tot een verhuizing naar A1 Bedrijvenpark Deventer. “We zien een aanzienlijke toename van klanten uit Deventer en omgeving.”

 

Uit het pand gegroeid

Arnoud Wilbrink startte zijn bedrijf in een garagebox in Enter. Daar detailleerde hij luxe sportwagens van het hogere segment. Met Porsche Centrum Twente als buurman groeide zijn zaak enorm. Daardoor werd als snel de ruimte in Enter te klein, maar uitbreiding was daar niet mogelijk. Ook Porsche groeide hard dus zijn zij samen op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. “Er kwam kavels vrij op A1 Bedrijvenpark Deventer. Eigenlijk waren we er snel over uit dat dit voor beide partijen een geschikte locatie was. Dus zijn we hier in 2020 gaan bouwen.”

 

Moderne uitstraling

Dat A1 Bedrijverpark Deventer een relatief jong en vooral modern bedrijventerrein is, is een belangrijk pluspunt volgens Arnoud. “Onze klanten hechten waarde aan uitstraling, inclusief het pand en de omgeving. Het moet gewoon vertrouwen uitstralen.” Arnoud merkt wel degelijk verschil sinds ze in Deventer zijn gevestigd. “In Enter zaten wij in een verzamelpand, daar merkte je toch iets meer terughoudendheid. Het park en ons vrijstaande nieuwe pand heeft een goede uitstraling en dat waarderen onze klanten.”

 

Meer bekendheid en meer connecties

Door de centrale ligging van A1 Bedrijvenpark merkt de eigenaar van Autocare direct meer bekendheid. “We zijn goed bereikbaar en zichtbaar vanaf de A1 dus dat is erg positief. We zien ook een aanzienlijke toename van klanten uit Deventer en omgeving.” Naast eigenaren van luxe sportauto’s weten ook autodealers Autocare te vinden. “Voor de BMW-dealer om de hoek doen wij nu ook zaken. Daarnaast werken we samen met verschillende andere (auto)bedrijven op het terrein en in Deventer.”

 

Toekomstperspectief: groei en diversiteit

Sinds de verhuizing naar Deventer heeft Autocare al veel nieuwe klanten mogen verwelkomen in hun pand. Daarom is zelfs de bouw van een nieuwe hal in gang gezet. Zo vertelt Arnoud: “Tussen ons en Porsche Centrum Twente lag nog een kavel vrij. Zij zullen hier een nieuwe hal bouwen waar wij een deel van zullen huren. Zo zijn we voorbereidt op de toekomst en is er ruimte om nog verder te ontwikkelen en meer klanten kunnen bedienen met onze excellente service.”

 

Naast groei hoopt Arnoud in de toekomst meer diversiteit te zien. Dat zou volgens hem het park goed doen. “We hebben niets tegen distributiecentra, maar meer variatie zou het uitzicht verrijken en gunstig zijn voor samenwerkingen en commercie op het park. Het is positief dat hier in de laatste fase aandacht aan wordt besteed,” sluit Arnoud Wilbrink af.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk