Van boerenschuur naar A1 Bedrijvenpark

JDB Licht & Geluid

Jonathan de Bruine startte zijn bedrijf, JDB Licht & Geluid, vanuit de boerderij van zijn ouders in Wilp. Hij zocht al langer een serieuze ruimte, maar kon in de buurt niets geschikts en betaalbaars vinden waar hij al zijn materiaal kwijt kon.

Tot hij op  A1 Bedrijvenpark stuitte, waar hij twee units heeft gekocht. “In de twee jaar dat ik hier zit, heb ik een enorme groei meegemaakt. Ik barst van het werk.”

Hij was de allereerste die zich vestigde op  A1 Bedrijvenpark, toen het net geen weiland meer was. Het was pionieren. “Er was helemaal niks. Nog geen bestrating en de stroom kwam in het begin van een bouwkast. Inmiddels hebben we wel eigen stroom, maar het glasvezel moet nog komen.” Het park wordt om hem heen gebouwd. “Je ziet het groeien.”

Alles met licht en geluid

JDB Licht & Geluid doet alles wat met licht en geluid te maken heeft: evenementen, beurzen, festivals, concerten, tentoonstellingen. “Ik doe de meest bizarre dingen met techniek”, zegt Jonathan. Hij werkt alleen, maar huurt zzp’ers in als hij ze nodig heeft. “Ze zijn breed inzetbaar, en ik kan precies uitzoeken wie ik voor welke productie nodig heb.”

Hij begon zijn bedrijf met een drive-inshow, omdat zijn buurman een band had. Hij rolde het bruiloftencircuit in en groeide door richting licht en geluid. “De gekste wensen vind ik de grootste uitdaging. Het creëren van sfeer of het uitlichten van kunstobjecten, bijvoorbeeld. Ik werk met heel goede en nieuwe materialen, en heb het graag zo perfect mogelijk voor elkaar. De diversiteit en de vrijheid die ik heb, zorgen ervoor dat ik veel plezier heb in mijn werk.”

Mooie plek

Zijn nieuwe bedrijfsruimte bevalt hem heel goed. “Het is een mooie plek, lekker dicht bij de snelweg, en ik zit hier met veel plezier. Ik ben binnen een kwartiertje op mijn werk. File? Nee hoor, ik rijd altijd de goede kant op. Ik zit ook heel centraal in Nederland. Wij werken door het hele land, van Terneuzen tot Noord-Groningen. Dan zit je hier heel goed op een handige plek.” Ook klanten weten hem goed te vinden, maar navigeren naar zijn adres is nog wel een dingetje, zegt Jonathan. “Google en navigatiesystemen kennen de Nering Bögelweg niet, die geven aan dat ik aan de Van der Landeweg zit. Als klanten dat intoetsen, staan ze in Epse, in het bos. Gelukkig is het heel makkelijk uitleggen waar ik zit: naast de A1. Voor het transport van mijn eigen materialen is het ook heel fijn dat ik dichtbij de snelweg zit.”

Locatie draagt bij aan vertrouwen

Zijn verhuizing naar A1 Bedrijvenpark heeft Jonathans bedrijf goed gedaan. “Toen ik hier kwam, was de ruimte nog best groot. Maar die staat nu helemaal vol. Ik ben twee keer zo groot geworden en ik barst van het werk. De nieuwe locatie geeft klanten vertrouwen in mijn bedrijf. Ik ben uit de boerenschuur en zit op een fatsoenlijke plek. Ik merk dat mensen graag zaken met me willen doen. Voor mij is dit een stap die ik veel eerder had mogen zetten.”

Meer weten over Jonathans bedrijf? Kijk op www.jdblichtengeluid.nl.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk