Van 650 m2 naar 50 m2 showroom: het geheim van Oskars interieuradvies

Oskar interieur

Groots ondernemen op A1 Bedrijvenpark Deventer betekent voor Oskar Schneider iets anders dan een gloednieuw en groter bedrijfspand. Als derde generatie in het familiebedrijf Oskars interieuradvies had hij al een tijdje het gevoel dat hij de klant niet het beste kon bieden wat hij in huis had, namelijk de tijd en rust voor een echt persoonlijk advies op maat.

“In ons pand in Twello had ik met mijn collega’s 650 m2 aan winkel- en showroomoppervlakte. Waar ik steeds vaker tegen aan liep is dat ik niet meer het beste uit mezelf kon halen voor het perfecte advies aan de klant. Waar ik het beste in ben en het liefste doe is samen met de klant thuis de wensen en mogelijkheden doornemen voor de inrichting van hun interieur.”

Andersom

“In zo’n gesprek neem ik de mensen ook op een andere manier mee om te komen tot de beste invulling van hun wensen. Kleur is daarbij heel belangrijk. In plaats van te beginnen bij de muurkleur en daarbij passende gordijnstof te zoeken, draai ik het om. Welke gordijnstof en -kleur wil je? Als je die eenmaal hebt, kun je er veel makkelijker de juiste muurkleur bij vinden. Die kun je namelijk altijd eenvoudig laten mengen. Zo krijg je een veel betere balans en basis voor de verdere inrichting met meubels.”

Het blijft niet alleen bij maatwerkadvies. Op het moment dat er bijvoorbeeld stoelen of banken gestoffeerd moeten worden, zit Oskar er met zijn neus bovenop. “Ik wil dat het perfect is. Dat geeft mij een goed gevoel en de klant helemaal. Het helpt natuurlijk dat ik zelf ook heel wat ervaring in de vingers heb zitten en zo mee kan helpen.”

Schrijnwerker

Oskar werkt daarom ook bijvoorbeeld met stoffeerders en houtbewerkers die even bevlogen zijn als hij. “Sinds kort werkt Mohammed Joha, een gevluchte Syriër voor me. Net als zijn vader en broer was hij in Damascus een houtbewerker. Wat hij allemaal kan met hout gaat verder dan een timmerman of meubelmaker. Schrijnwerker is meer de omschrijving die bij hem past. Het ontwerpen en maken van kasten, deuren, kozijnen, vloeren, keukens. Noem het maar op, allemaal top handwerk op maat.”

Less is more

“Als je teruggaat van 650 m2 naar 50 m2 aan showroom en opslagruimte moet je flink opruimen. En dat geeft lucht en ruimte. Alleen de meest belangrijke stalen en materialen heb ik meegenomen naar mijn nieuwe locatie. Dat werkt voor mijn klanten verassend goed. In plaats van dat ze door de bomen het bos niet meer zien, zeggen ze nu dat ze veel beter kunnen kiezen.”

Mond-tot-mond

Oskar is vol enthousiasme over zijn stap. “De klant blij, ik blij. Ik zit hier op een prachtige locatie. Heel herkenbaar langs de A1, makkelijk bereikbaar, netjes en met een uitstekende ondersteuning door het bedrijvenparkmanagement. Mijn klanten maken mond-tot-mondreclame voor mij, ik doe dat voor het A1 bedrijvenpark. Beter kun je het niet hebben”

Meer weten over Oskar? Kijk op www.oskars-interieuradvies.nl.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk