Hotel voor insecten eerste vestiger op A1 Bedrijvenpark Deventer West

Persbericht Gemeente Deventer

Wethouder Thomas Walder heeft maandag 25 april het startsein gegeven voor het bouwrijp maken van het westelijk deel van A1 Bedrijvenpark Deventer. Aannemer Dusseldorp maakt het terrein de komende tijd geschikt, zodat nieuwe vestigers hun kavels kunnen bouwen. Het gaat om de aanleg van het hoofdriool, nutsvoorzieningen en het aanleggen van wegen.

Bouwrijp maken is weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van het westelijke deel van het A1 Bedrijvenpark Deventer. Een belangrijk thema voor A1 Bedrijvenpark Deventer is natuurinclusief bouwen. Wethouder Thomas Walder onthulde maandag een insectenhotel in de openbare ruimte, als startsein van het bouwrijp maken.

Wethouder Walder: “Naast natuurinclusief bouwen is dit insectenhotel een mooie metafoor voor het andere belangrijke thema diversiteit. Veel verschillende insecten maken gebruik van het hotel. Die diversiteit zie ik ook graag terug op het westelijke deel van het A1 Bedrijvenpark Deventer.”

A1 Bedrijvenpark Deventer West

Op A1 Bedrijvenpark Deventer West is ruimte voor ambitieuze bedrijven. Er zijn kavels van verschillende groottes, voor een goede mix van bedrijven.  Op een deel van de grond ontwikkelt HBC een nieuw vers-distributiecentrum voor supermarktketen PLUS. Het vers-distributiecentrum van Coop, de nieuwgevormde coöperatie na de fusie tussen PLUS en Coop, is al jarenlang gevestigd in Deventer.

Uitgifte kavels

Naast de grote kavel voor de bouw van het vers-distributiecentrum van PLUS, worden 15 kavels gefaseerd uitgegeven. De groottes variëren van 2.500 m2 tot 2 hectare.  De uitgifte van de eerste kavels volgt in mei via een inschrijving/pitch-methode.

Toekomstinclusief

Bedrijven wordt gevraagd een toekomstinclusief gebouw neer te zetten. Circulair bouwen en duurzaamheid is daarbij uitgangspunt. Bedrijven krijgen de kans tijdens het uitgifteproces te laten zien wat hun bijdrage aan een toekomstinclusief A1 Bedrijvenpark Deventer is. Een bedrijventerrein waar ondernemen en circulariteit hand in hand gaan.

Duurzaam

Voor het westelijk deel van A1 Bedrijvenpark Deventer is circulair bouwen een randvoorwaarde. Aardgasloos is al de norm en met windturbines en daken vol zonnepanelen wordt volop gebruik gemaakt van duurzame energie. Een mooi voorbeeld in het oostelijke deel is het door Metron Vastgoed gebouwde circulaire bedrijfspand voor Davo Uitgeverij. Naast duurzaamheid en circulair bouwen zijn de thema’s diversiteit en samenwerking belangrijk.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk