HB Sports bouwt circulair, natuurinclusief en energie neutraal op A1 Bedrijvenpark Deventer

Trailrunning en outdoor sport zijn populairder dan ooit. En dat merkt HB Sports maar al te goed. Dit sportieve bedrijf is hun huidige locatie ontgroeid en begint binnenkort met de bouw op A1 Bedrijvenpark Deventer. Han Bruins, eigenaar van HB Sports vertelt over de locatiekeuze: “Met blik naar de toekomst hebben wij de ideale locatie bij A1 Bedrijvenpark Deventer gevonden.”

Huidige pand ontgroeid

HB Sports begon in 2012 met het importeren van verschillende sportmerken gericht op trailrunning en outdoor sport. Het bedrijf is in de afgelopen jaren flink gegroeid, daarom zocht HB Sports een nieuwe locatie. “Wij wilden graag in Deventer blijven. Deventer heeft een centrale ligging dicht bij de A1 en is een prachtige Hanzestad. Bij het zoeken naar een nieuwe locatie was voor ons duurzaamheid ook een belangrijk punt. A1 Bedrijvenpark Deventer sluit goed aan bij onze wensen op gebied van duurzaamheid,” vertelt Han.

Duurzaamheid staat centraal

Op A1 Bedrijvenpark Deventer wordt een nieuw pand gebouwd met inspirerende showroom, fijne kantoorplekken en een magazijn. Het nieuwe bedrijfspand van HB Sports wordt circulair gebouwd en wordt voorzien van een warmtepomp, dubbelglas en zonnepanelen. “Straks hebben we energie over, die kunnen wij dan ook terug leveren aan een Energiehub waarvan sprake is,” vertelt Han.

Met oog voor de natuur

Bij de bouw wordt rekening gehouden met de natuur. Als er op kavels van A1 Bedrijvenpark Deventer gebouwd wordt krijgt de natuur veel ruimte. De uitstraling van A1 Bedrijvenpark Deventer valt hierdoor in de smaak. Ook de natuur op de kavel van HB Sports krijgt genoeg ruimte: van de 2000m2 wordt 800m2 vrijgehouden voor natuur. Han vertelt: “Er komt een vlindertuin, stroken groen en nestkastjes. Hiervoor hebben wij ook een beheerplan gemaakt, zodat alles goed wordt onderhouden. Daarnaast willen wij samen met onze nieuwe buren afspreken om geen hekwerken te plaatsen. Op deze manier blijft de natuurlijke uitstraling zichtbaar.”

Samenwerking met gemeente Deventer

Een nieuw pand bouwen betekent dat er veel geregeld moet worden buiten de normale werkzaamheden om. “De samenwerking met de gemeente Deventer is bijzonder professioneel. De communicatie is duidelijk en de strategie op vlak van duurzaam en maatschappelijk ondernemen van gemeente Deventer sprak ons erg aan.” Hierdoor wist HB Sports goed wat zij konden verwachten toen zij voor A1 Bedrijvenpark Deventer kozen als hun nieuwe locatie.

Toekomstplannen: duurzaam groeien

De focus op duurzaamheid blijft belangrijk: “HB Sports is aan het groeien, daarbij werken wij mee aan duurzaamheid. Daarom is A1 Bedrijvenpark Deventer de beste keuze voor onze nieuwe locatie.” In de toekomst is HB Sports van plan om verschillende partnerships aan te gaan met outdoor sportlabels. Het nieuwe pand op A1 Bedrijvenpark Deventer zorgt ervoor dat HB Sports verder kan groeien als leverancier van verschillende outdoor sportmerken.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk