Floors in Style verruilde zijn winkelpand in Harfsen voor een unit op A1 Bedrijvenpark.

Toen hij eenmaal in de gaten had dat een showroom in een winkelcentrum helemaal geen pré is, was hij snel om. “Ik laat klanten geen staaltjes zien. Ze kunnen precies zien wat wij maken, want het ligt hier, met afwerking en al.”

Floors in style, het bedrijf van Tim, kan alle vloeren leveren die klanten hebben willen. Tim legt niet zomaar mooie vloeren, maar heeft vijf specialiteiten waarmee hij zich onderscheidt: resistone (betonlook), gietvloeren, corestone, houten vloeren en pvc-vloeren. In 2019 werd Tim derde bij de Europese kampioenschappen pvc-vloeren leggen in Engeland, vertelt hij met enige trots. “Met pvc kun je eindeloos figuren maken en andere gekkigheid. Ook met gietvloeren kan dat, tot een vloer in tijgerprint aan toe. ‘Kan niet’ bestaat voor mij niet. Mijn derde prijs heeft ertoe geleid dat opleider Floorskills Nederland mij gevraagd heeft trainingen te geven in het leggen van motieven met pvc- en gietvloeren.”

Klanten hoeven alleen de snelweg af

Tim vindt het leuk om aparte dingen te maken die je niet zomaar bij iemand anders kunt krijgen. Zoals een vloer in Escher-patroon, of het maken van patronen die niet standaard bestaan. Dat waarderen klanten, en dat zingt zich rond. Mensen komen dan ook van heinde en verre voor een vloer van Tim. “Vroeger moesten ze vanaf de afslag Deventer twintig minuten rijden om bij me te komen. Nu hoeven ze alleen de snelweg af en ze zijn er”, zegt hij. “Deze A1-locatie heb ik eerst afgehouden, want ik wilde weer een pand met een etalage. Ik dacht dat klanten het prettig vonden om naar binnen te kunnen kijken. Tot ik zelf een keer voor mijn etalage stond, en ontdekte dat er niks te zien was, behalve stellages met vloerdelen.”

Niemand heeft een showroom in een unit, denkt Tim. “Ik vind het leuk om wel in een unit te zitten. Op de verdieping die ik erin heb gemaakt, heb ik een van de strakste showrooms van Nederland.”

Investering is pensioen

A1 Bedrijvenpark was uiteindelijk een logische keuze voor Tim. “Mijn buurman had hier een unit gekocht”, vertelt hij. “Dat sprak me wel aan. Dit terrein ligt heel dicht aan de snelweg. Met de verbreding van de A1 wordt het straks alleen maar beter toegankelijk. Het ligt bovendien aan de rand van een natuurgebied. Als ik uit het raam kijk, zie ik groen en heb ik niet het idee dat ik op een industrieterrein zit. Ik ben me erop gaan oriënteren, en was er al vrij snel uit. Twee dagen na het eerste gesprek was de koop rond. Deze investering is een stukje pensioen voor straks.”

Passie voor het vak

Tim is veel op pad en alleen op afspraak open. Dan neemt hij de tijd voor de klant en wil hij de passie voor zijn vak overbrengen. “Natuurlijk moet ik mijn geld hiermee verdienen, maar geld is mijn drijfveer niet. De klant moet tevreden zijn, daar gaat het mij om. Eerlijk advies en nee durven verkopen horen er wat mij betreft ook bij. Mijn twee medewerkers en ik gaan alleen voor kwalitatief hoge vloeren, waar klanten gelukkig van worden.”

Wil je meer weten over de vloeren van Tim? Kijk op www.floorsinstyle.nl.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk