DAGnl blaast nieuw leven in Olthof boerderij op A1 Bedrijvenpark

Met vastberadenheid stort De AdviesGroep Nederland zich op de grondige renovatie van de historische boerderij Olthof op A1 Bedrijvenpark Deventer. De boerderij zal straks niet alleen fungeren als een kantoor, maar wordt getransformeerd tot een inspirerend experience center waar duurzaamheid en natuur een centrale rol spelen. De innoverende plannen van DAGnl delen we graag met je in dit artikel.

DAGnl komt naar Deventer
De AdviesGroep Nederland, ook bekend als DAGnl, is een multidisciplinair ingenieursbureau. Zij geven advies, doen onderzoek, maken ontwerpen en houden toezicht op projecten in de openbare ruimte. DAGnl is gespecialiseerd in infra, bodem en milieu, ruimte en ecologie en landschap. Het bedrijf telt op dit moment zes vestigingen verspreid over Nederland, echter groeit het bedrijf hard en is er de behoefte ontstaan om vanuit een centrale locatie zichtbaar te zijn voor medewerkers en opdrachtgevers. De keuze voor Deventer, met de historische en monumentale Olthof boerderij als nieuwe thuisbasis, was niet toevallig.

Centrale ligging
De strategische ligging van A1 Bedrijvenpark speelde een doorslaggevende rol, tijdens de zoektocht naar een nieuwe vestigingslocatie. Ook de Hanzestad Deventer was erg aantrekkelijk voor het bedrijf. Gianna, communicatieadviseur bij DAGnl vertelt hierover: “Een van de andere kantoren is gevestigd in Olst, gemeente Olst-Wijhe. Daarnaast werken we ook actief samen met deze gemeente. Ook is de boerderij een prachtig pand dat genoeg ruimte en een mooie uitdaging biedt. De keus was dus snel gemaakt.”

Renovatie
De renovatie van de boerderij, een gemeentelijk monument, wordt als uitdagend project gezien. Zo moeten historische elementen behouden blijven en de binnenkant compleet gerenoveerd worden. Gianna geeft aan dat DAGnl over de benodigde expertise beschikt: “We hebben alle kennis en kunde nagenoeg zelf in huis: ecologie, archeologie, stedenbouw en bijvoorbeeld civiele techniek.” Daarmee wordt de boerderij een visitekaartje voor DAGnl en kunnen ze hun vakgebied tastbaar maken.

Experience center
De boerderij zal niet alleen dienen als kantoor, geeft Gianna aan. De Olthof boerderij wordt namelijk een experience center voor alle kennis die zij in huis hebben. “We willen hier onze kennis delen met collega’s, scholen en overige externe partijen. Zo wordt het echt een ontmoetingsplek voor projecten, vergaderingen en educatieve doeleinden.”

Duurzame plannen
De visie van DAGnl ‘dag in dag uit zorgen wij voor een betere leefomgeving’ sluit naadloos aan op die van A1 bedrijvenpark, dat veel waarde hecht aan duurzaam en circulair ondernemen. “We willen het perceel zo goed mogelijk indelen voor bijvoorbeeld ecologie. Denk aan verschillende bloemenmengsels en boomgaarden, maar ook uilen- en bijenkasten.” Daarnaast treft het bedrijf ook andere duurzame maatregelen door een warmtepomp en zonnepanelen te plaatsen.

Toekomstvisie
Al met al wil DAGnl een voorbeeld zijn voor alle andere bedrijven die gevestigd zitten op A1 Bedrijvenpark Deventer. De uitbreiding naar de boerderij toont hun toewijding aan duurzaamheid, biodiversiteit en kennisdeling met de samenleving. “Met het experience willen we bijdragen aan een groener en duurzamer Deventer en willen we samenwerking binnen ons bedrijf en met scholen en partners stimuleren.”, sluit Gianna af.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk