ALDI bouwt modern, duurzaam distributiecentrum aan A1 Bedrijvenpark Deventer

ALDIALDI bouwt een distributiecentrum van 42.000 vierkante meter op het A1 Bedrijvenpark Deventer. De supermarktketen heeft hiervoor een kavel gekocht van 12,8 hectare. Dit wordt de nieuwe werkplek van circa 350 medewerkers, die werken op het kantoor of in de distributie.

ALDI bouwt het nieuwe distributiecentrum in Deventer om de logistiek in het oosten van Nederland te optimaliseren. De huidige distributiecentra in Groenlo en Ommen worden samengevoegd tot één nieuw distributiecentrum in Deventer. ALDI koos voor Deventer vanwege de centrale ligging in de regio. “Om de groeiambities van ALDI in Nederland te kunnen faciliteren, is optimalisatie van onze logistiek noodzakelijk”, aldus regiodirecteur Luc Schepers. Deze plannen passen goed in de vernieuwingsstrategie van het bedrijf.”

Logistieke hotspot

Economiewethouder Thomas Walder: “Dit distributiecentrum is een aanwinst voor Deventer. Deze verkoop brengt wederom een bekende naam op het A1 Bedrijvenpark en laat zien dat deze plek steeds meer de logistieke hotspot van de regio wordt. ALDI is ambitieus en bouwt hier een duurzaam distributiecentrum, aardgasloos en voorzien van zonnepanelen. Daarmee past dit goed bij de doelstellingen van A1 Bedrijvenpark en de gemeente Deventer.”

Doelstelling

Voor het A1 Bedrijvenpark is het de grootste kavelverkoop tot nu toe. Deventer verkocht de kavel eind 2019 en verkocht eerder dat jaar meerdere kleinere kavels. De doelstelling voor de verkoop was in 2019 6 hectare. Walder: “Met deze verkoop overtreffen we de verkoopdoelstelling dus ruim. Het nieuwe bedrijf brengt bedrijvigheid en werkgelegenheid met zich mee. En een sterke economie zorgt voor een sterk Deventer. Een mooi resultaat!”

Toekomst

Op het Oostelijk deel van het A1 Bedrijvenpark is inmiddels een groot deel van de kavels verkocht. De collegepartijen hebben aangegeven in deze collegeperiode te willen starten met het in ontwikkeling nemen van het westelijk deel van het A1 Bedrijvenpark.

Start van de bouw

De vergunning voor de bouw van het distributiecentrum is inmiddels verleend. De start van de bouw is gepland voor medio 2020, de opening van het nieuwe distributiecentrum volgt naar verwachting eind 2021. Vanaf dat moment wordt ongeveer een kwart van de 500 ALDI winkels in Nederland bevoorraad vanuit Deventer.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk