A1 Bedrijvenpark Deventer krijgt hypermodern multi-energy tankstation

multi-energy tankstation op A1 bedrijvenpark

Op het A1 Bedrijvenpark in Deventer verrijst binnenkort een hypermodern en duurzaam multi-energy tankstation. Het A1 Bedrijvenpark Deventer ligt pal langs de A1 en is één van de meest duurzame en innovatieve bedrijvenparken in Nederland. Het station komt naast de beveiligde A1 Truckparking Deventer op het bedrijvenpark te liggen. Naar verwachting wordt het tankstation in december 2020 geopend.

Het duurzame multi-energy station op A1 Bedrijvenpark Deventer wordt ontwikkeld door Total Nederland.

Energieneutraal zijn in 2030

Innovatie en duurzaamheid zijn onlosmakelijk verbonden met A1 Bedrijvenpark Deventer. De komst van een duurzaam tankstation sluit goed aan bij de duurzame ambities van A1 Bedrijvenpark Deventer. Deventer is één van de voortrekkers in de Cleantech Regio. Een rijke verzameling van samenwerkende gemeenten, ondernemers, onderwijsinstituten en kennisinstellingen, met één gemeenschappelijke ambitie: Energieneutraal zijn in 2030.

Gunstige ligging langs de A1

Het nieuw te bouwen multi-energy station heeft pal langs de A1 een gunstige ligging voor LNG-transportvervoer, met als doorgaande route ‘Maut-vrij’ Duitsland. Vanaf afslag 24 Deventer-Oost is het minder dan 500 meter rijden naar A1 Truckparking Deventer en het nieuwe tankstation.

Duurzaam weetje

Vrachtverkeer dat op LNG of CNG rijdt hoeft in Duitsland tot eind 2023 geen tol (Maut) te betalen. Vrachtwagens op gas worden beschouwd als technologie voor het verminderen van de CO2-uitstoot in de transportsector.

A1 Truckparking Deventer

Het tankstation komt naast het beveiligde A1 Truckparking Deventer te liggen. De truckparking is een complete full service tussenstop voor chauffeurs. Naast een beveiligde parkeerplaats is de locatie voorzien van douches en wifi. Zowel de truckparking als het nieuwe LNG-station wordt 24/7 toegankelijk.

Nieuwste innovaties

Het tankstation wordt voorzien van twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks rijdend op LNG. In het nieuwe LNG-station worden de nieuwste innovaties meegenomen: éxtra koud LNG speciaal voor Volvo-trucks, en een digitale dispenserdisplay met tankinstructies in 11 verschillende talen, om de LNG­tankinstructies ook voor internationaal passerende transporteurs goed over te brengen.

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe multi-energy station wordt geplaatst bij een nog te bouwen tankstation van Total. Een tankstation waar nagenoeg alle beschikbare brandstoffen getankt kunnen worden. Naast LNG wordt ook de toekomstige mogelijkheid voor waterstof in het design is meegenomen.

A1 Bedrijvenpark Deventer

A1 Bedrijvenpark Deventer, onderdeel van de Cleantech Regio, heeft de ambitie om één van de groenste bedrijvenparken van Nederland te worden. 40% van de in totaal 129 hectare bestaat uit water en groen. Het park heeft geen aardgasaansluiting en voor de energievoorziening wordt onder andere gebruik gemaakt van de ‘eigen’ windmolens langs de A1.

Vestigers als Van der Valk Exclusief hotel, Metos, Team Sunweb, Sligro, Leger des Heils, Aldi, Porsche, Hortilife en alle andere bedrijven worden gestimuleerd om hun nieuwe pand te verduurzamen. Voorbeelden hiervan zijn, circulair bouwen, daken voorbereiden voor plaatsing voor zonnepalen, natuur inclusief bouwen en oplaadvoorzieningen voor elektrische auto’s.

 

Kijk voor meer informatie over het groene, innovatieve en duurzame bedrijvenpark op www.a1bedrijvenparkdeventer.nl.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk