Leger des Heils ReShare officieel geopend

Het nieuwe pand van Leger des Heils Reshare op het A1 Bedrijvenpark in Deventer is 6 maart 2020 officieel geopend door wethouder Thomas Walder, samen met commandant Leger des Heils Hannelise Tvedt.

Wethouder Walder: “Hoe mooi is het dat ReShare vandaag op het A1 Bedrijvenpark in Deventer een regionaal sorteercentrum opent. Gebruikte kleding uit onze regio hoeft nu niet het hele land door getransporteerd te worden. Dat is winst voor het milieu. Dat gaat om 2,1 miljoen kilo, dat zijn ongelofelijk veel zakken vol shirts, broeken en rokjes. Kledingstukken die na sortering door een uiterst innovatieve machine weer verkocht worden in een ReShare-store. Zo’n winkel hebben we onder andere in Deventer. Ook kan gebruikte kleding weer als grondstof hergebruikt worden.

Wat ReShare doet, daar kun je als wethouder economie met een groen hart alleen maar heel gelukkig mee zijn. Hier wordt waarde toegevoegd aan de economie. Grondstoffen blijven behouden. ReShare springt duurzaam om met het milieu. Het sorteercentrum is energieneutraal en transport gebeurt 100% elektrisch of op gas – dus veel minder uitstoot. En ReShare biedt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans te werken, te groeien en zich te ontwikkelen.

De samenwerking met Deventer Werktalent leidt bij ReShare tot de invulling van circa 25 veilige banen. Dat is het geluk van 25 mensen voor wie ReShare zich inzet, door energie in hun begeleiding te stoppen. Dat kun je best baanbrekend noemen. En ik vind het ook indrukwekkend. Waarbij vooral indrukwekkend is dat ze dat bij ReShare heel normaal vinden. Ze doen wat ze geloven.”