Het parfum van Team Sunweb

Team Sunweb, de internationale wielerploeg met Deventer als thuisbasis, heeft op 2 oktober officieel haar nieuwe hoofdkantoor en experience centre geopend op A1 Bedrijvenpark Deventer. De wielerformatie bouwt voortaan vanuit de nieuwe zichtlocatie pal langs de A1 aan haar successen in de prestigieuze UCI WorldTour voor mannen en vrouwen.

Team Sunweb

Sinds 2008 bouwt het team aan haar missie: een duurzaam, herkenbaar en betekenisvol sport-instituut in de wereld van professioneel wielrennen worden, door middel van de ontwikkeling van een eigen unieke aanpak waarin ontwikkeling, integriteit, teamwork, motivatie en innovatie centraal staan. Sinds 2013 maakt het team deel uit van hoogste divisie van de internationale wielersport: de UCI WorldTour.

Naar een YouTube filmpje

De geur van succes

Team Sunweb is bekend van successen als winst in de klassiekers Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix en meerdere podiumplekken in grote rondes waaronder de eindzege in de Giro d’Italia in 2017 en vele etappeoverwinningen in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España. Ook leverde het team de wereldkampioen ploegentijdrit bij de mannen en vrouwen af in 2017.

Toprenners als John Degenkolb, Marcel Kittel, Tom Dumoulin, Warren Barguil, Michael Matthews en Wilco Kelderman hebben deel uit gemaakt of maken momenteel deel uit van de wielerformatie. Net als bij elke wielerploeg bestaat het economische model van Team Sunweb voor een fors gedeelte uit sponsor- en partnerships. De ploeg is trots op haar vele partners zoals o.a. Sunweb, Cervélo, Renson, ŠKODA, Samsung, Craft, BinckBank, KPMG, Auping en de gemeente Deventer.

Het parfum

Wethouder Thomas Walder: “Door veel partijen is er getrokken aan Team Sunweb om hen te verleiden zich te vestigen buiten Deventer. Door goed en intensief overleg tussen de leiding van de ploeg, gemeente en provincie Overijssel hebben we Team Sunweb weten te behouden voor Deventer. Daar zijn we heel trots op.”

De feestelijke opening werd bijgewoond door een internationaal gezelschap van renners, staf- en familieleden en vertegenwoordigers van sponsoren en partners. Wethouder Thomas Walder bood na een korte speech een cadeau aan. Een cadeau met een luchtje.

“Team Sunweb besteedt heel veel aandacht aan team- en merkbeleving. Tot in de kleinste details zijn team- en merkwaarden doorgevoerd. Op één ding na. Een eigen geur. Daarom hebben we een exclusieve geur laten ontwikkelen die staat voor Team Sunweb: fris en natuurlijk, krachtig en stoer, prikkelend en innovatief. Een geur die positieve associaties oproept en riekt naar succes.”

De geur is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Smart Nose. In een paar sessies zijn medewerkers van Team Sunweb, gemeente Deventer en Smart Nose op zoek gegaan naar de juiste geur. Met diverse ingrediënten zijn uiteindelijk drie geuren samengesteld, waaruit er een als de specifieke Team Sunweb geur is uitverkoren.