Europese BreakBulk beurs in Bremen

Vertegenwoordigers van de gemeente Deventer zijn dit jaar te vinden op beurzen als BreakBulk Europe, Provada, Smart Industry en Logistica.

Eind mei stond Deventer samen met Enschede, Zwolle, provincie Overijssel en Oost NL in een gezamenlijke stand op de Europese BreakBulk Beurs in Bremen. Het doel: interesse wekken van investeerders, nieuwe (handels)contacten opdoen en de kracht en potentie van Overijssel als de logistieke hotspot van Europa laten zien. De havens van de 3 gemeenten liggen zeer gunstig op de North Sea Baltic Corridor: de handelsroute tussen de zeehavens Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en Bremen, Hamburg, Oost Europa en Scandinavië. Door de economische groei in Oost Europa is deze route volop in ontwikkeling. De stand was ook uitvalsbasis voor Overijsselse logistieke bedrijven om andere ondernemers en bestuurders te ontmoeten.

De beursstand was opvallend: in het kenmerkende oranje design van marketingorganisatie Holland, de internationale belangstelling groot en de give aways modern, informatief en smakelijk. De scan van de QR-code op de speciale Tony’s Chocolonely opent een pagina van Oost.nl met daarop het bidbook Port of Logistics Overijssel.

Bekijk het mooie filmpje voor de beurs (3.17 minuten)

Naar een YouTube filmpje