Logistieke ontwikkelingen in en rondom Deventer

De logistieke wereld ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. In en rondom Deventer worden de nodige stappen gezet om daarop in te spelen, zoals de realisatie van een Truckpoint-locatie op A1 Bedrijvenpark Deventer, de verbreding van de A1 en de ontwikkeling van een containerterminal.

In mei 2015 organiseerde de gemeente Deventer een seminar Smart Logistics op A1 Bedrijvenpark Deventer. Tijdens dit seminar gaven topsprekers hun visie op de logistieke kansen van Deventer. Inmiddels zijn er meerdere stappen gezet.

Verbreding A1

Zo is onder meer bekend geworden dat Rijkswaterstaat - tussen 2017 en 2020 - de A1 verbreedt naar 2x4 rijstroken tussen Twello en Deventer en naar 2x3 rijstroken tussen Deventer-Oost en Rijssen. De A1 vormt een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland: de Randstad, de Stedendriehoek, Twente en het Noord- en Oost-Europese achterland. Een goede doorstroming is daarom van groot belang en het maakt A1 Bedrijvenpark Deventer nog beter bereikbaar.

Containeroverslag

Daarnaast heeft Deventer één van de grotere binnenhavens van Nederland, waarvoor plannen worden gemaakt voor een containeroverslag. De haven van Deventer is opgenomen in het vaarnetwerk voor goederenvervoer. Het toevoegen van een regionale containeroverslag is een logische stap naar meer duurzaam vervoer. Een containeroverslag in de haven lijkt het meest kansrijk te zijn en inmiddels heeft een beoogde exploitant zich al gemeld.

Truckpoint

Tegelijkertijd is Truckpoint Nederland bezig met de ontwikkeling van een truckpoint op A1 Bedrijvenpark Deventer. “Het concept Truckpoint werkt volgens het one-stop-go-principe. Chauffeurs moeten in verband met de nieuwe rijtijdenwet regelmatig pauzeren, dat kan op een Truckpoint-locatie. Daar kunnen ze de vrachtwagens bewaakt parkeren, er zijn goede sanitaire voorzieningen en een horecagelegenheid. Na één stop kunnen de chauffeurs weer uitgerust op weg”, vertelt directeur Jorgen Kruit. En met de nodige brandstof, want het concept omvat ook een tankstation.

Reclamemasten

Recent heeft de gemeenteraad van Deventer ingestemd met  twee reclamemasten langs de A1. Deze ontwikkeling speelt in op de vraag van ondernemers om hun bedrijf en producten prominent in de etalage van de snelweg te tonen waar dagelijks ruim 100.000 automobilisten langsrijden.

Kennis en geschoold personeel

Naast bovengenoemde faciliteiten is er in Deventer geen gebrek aan kennis en goed geschoold personeel in tegenstelling tot de landelijke tendens. In Deventer zijn gespecialiseerde bedrijven gevestigd op gebied van infra, track&trace, e-logistiek en databeheer. De Hanzestad heeft een breed aanbod van gerenommeerde onderwijsinstellingen en internationale adviesbureaus en een veerkrachtige arbeidsmarkt met voldoende beschikbaar personeel.

Congres logistiek vastgoed

Wilt u meer weten over deze ontwikkelingen en de vestigingsmogelijkheden op A1 Bedrijvenpark Deventer? Tijdens het congres Logistiek Vastgoed 2016 in De Maaspoort in Venlo op 16 februari wordt A1 Bedrijvenpark Deventer gepresenteerd. Laat het ons weten of kom bij ons langs!