Metos bouwt nieuwe hoofdvestiging op A1 Bedrijvenpark Deventer

Metos, specialist in professionele keukens en spoelkeukens, vestigt zich op A1 Bedrijvenpark Deventer. Het bedrijf voegt 2 bestaande vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen op deze nieuwe locatie. De bouw start in het voorjaar van 2017.

Impressie Metos A1 Bedrijvenpark Deventer

Op de kavel van 7000 m2 komt een moderne bedrijfshal - voor productie, assemblage en magazijn - met kantoor. Metos heeft ruim 110 medewerkers, waaronder een team servicemonteurs dat werkzaam is in heel Nederland en kantoorpersoneel dat op de nieuwe locatie, gelegen naast het toekomstige hotel Van der Valk, gaat werken.

Centraal en goede voorzieningen

Stef van Langen, directeur van Metos: “Het was al langere tijd onze wens om de vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen te voegen. 1 van de eisen aan de nieuwe locatie is een goede bereikbaarheid voor onze klanten en personeel. We kiezen voor Deventer vanwege de centrale ligging aan de A1 en omdat er meerdere steden met goede voorzieningen in de buurt zijn.”

“Daarnaast vinden we de beschikbaarheid van hoger onderwijs belangrijk en de aanwezigheid van veel grote bedrijven. Op deze locatie kunnen we ons magazijn aanzienlijk uitbreiden, waardoor de levertijd voor klanten wordt verkort.”

Duurzaamheid is belangrijk

Duurzaamheid is belangrijk bij de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfspand. Er wordt onder meer gebruikgemaakt van duurzame materialen en energie, zoals een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en koeling in de bedrijfshal. Daarnaast wordt het voedselafval uit het restaurant met behulp van eigen apparatuur op locatie gerecycled tot compost. Van Langen: “Deze ontwikkeling past bij onze organisatie en de producten die wij aanbieden.”

Welkom Metos!

Wethouder economie Robin Hartogh Heys: “De gunstige ligging en de goede voorzieningen van Deventer: het zijn prima overwegingen om je als bedrijf te vestigen op A1 Bedrijvenpark Deventer. Voor Deventer en omgeving betekent het nieuwe werkgelegenheid, direct of indirect. Zo is Aan de Stegge uit Twello verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw. Van harte welkom in Deventer Metos!”

Wie is Metos

Metos B.V. maakt deel uit van de Italiaanse ALI groep: de grootste professionele keuken- en spoelkeukenleverancier in Europa met productiefaciliteiten in 24 landen en circa 7.600 medewerkers. Kijk voor meer informatie op Metos.nl.