Van der Valk koopt eerste kavel A1 Bedrijvenpark Deventer

De eerste kavel van A1 Bedrijvenpark Deventer is verkocht. Van der Valk Exclusief vestigt zich met een viersterrenplushotel met congrescentrum op een zichtlocatie langs de A1. Naar verwachting wordt het hotel in 2016 in gebruik genomen.

Ondertekening koopovereenkomst Van der ValkOndertekening koopovereenkomst Van der Valk

De verkochte kavel van 2,3 hectare ligt pal naast de snelweg A1 bij afslag 24, Deventer-Oost. Daar komt ook de hoofdontsluiting van het bedrijvenpark. Het hotel met circa 120 kamers, wellness center en congrescentrum levert een flink aantal nieuwe arbeidsplaatsen op voor Deventer.

Deventer

Paul van der Valk is uitermate blij met de nieuwe vestigingslocatie. “Deventer is een prachtige Hanzestad aan de IJssel met een rijke historie en het mooie Sallandse buitengebied. Daar gaan wij op inhaken met arrangementen. Met dit hotel richten wij ons dan ook op zowel de leisure als de zakelijke markt. Doordeweeks verwachten wij veel zakelijke gasten. Het hotel ligt centraal op de as Randstad - Duitsland en bij het kruispunt A1 - A50, dus het wordt een ideale locatie voor zakelijke besprekingen en congressen.”

Duurzaamheid

De duurzaamheidsambitie van A1 Bedrijvenpark Deventer komt duidelijk terug in het nieuwe hotel. Voor de bouw van het hotel wordt gebruikgemaakt van duurzame materialen en het streven is om het energieverbruik te minimaliseren. Duurzaamheid staat bij Van der Valk hoog in het vaandel en dat zal overal merkbaar zijn. Van het hergebruiken van water en het verminderen van afval tot het zelf opwekken van energie.

Goede start

Wethouder Robin Hartog Heys: “De ontwikkeling van A1 Bedrijvenpark Deventer heeft lang op zich laten wachten maar we hebben nu een mooie start gemaakt. Dat levert directe werkgelegenheid voor Deventer op, meer omzet en werk voor bedrijven en de toeristische sector in de stad. Ik denk dat de komst van Van der Valk andere bedrijven over de streep zal trekken.”

A1 Bedrijvenpark Deventer

Eind september 2012 is de kavelverkoop gestart van A1 Bedrijvenpark Deventer. Na de feestelijke kick-off bleek de belangstelling groot. De afgelopen maanden is er met diverse partijen gesproken over vestiging op het nieuwste bedrijvenpark van Deventer. Van der Valk koopt de eerste kavel. Het bedrijvenpark krijgt een parkachtige uitstraling met veel groen en water. Het bedrijventerrein - met een ontsluiting via afrit 24 van de A1 - heeft een oppervlakte  van129 hectare, waarvan 56 hectare uitgeefbaar is.