Boekenreeks archeologische vondsten gepresenteerd

Jarenlang is er archeologisch onderzoek uitgevoerd in Epse-Noord. De eerste resultaten van dit onderzoek en de twee bijbehorende boeken zijn dinsdag 30 oktober in de kerk van Epse gepresenteerd.

Er was veel belangstelling voor de bijzondere vondsten, zoals enkele Hanzeschalen, houten eetgerij en kralen van glas, barnsteen en git. Aan de hand van de vondsten vertelden de archeologen over de historie van het gebied. Het complete onderzoek wordt verwerkt in een 8-delige boekenserie. Omdat het onderzoeksgebied tot 1999 deel uitmaakte van de toenmalige gemeente Gorssel (nu Lochem) zijn de eerste exemplaren van deel 1 en 2 uitgereikt aan de wethouders Jan Kottelenberg van de gemeente Lochem en Robin Hartogh Heys van de gemeente Deventer.

Wilt u meer lezen over de archeologische vondsten in Epse-Noord? Geeft u dit door via info@a1bedrijvenparkdeventer.nl en ontvang een brochure met een samenvatting van het onderzoek.