Deventer heeft het allemaal!

Deventer als vestigingsplaats heeft het allemaal: een perfecte ligging, talloze voorzieningen, duurzame ambities én het biedt een prettig woon- en werkklimaat. All in 1.

Ligging

Direct gelegen aan de A1 en op 5 minuten afstand van de A50 heeft A1 Bedrijvenpark Deventer een sterke strategische ligging binnen Europa’s belangrijkste transportroutes. De ideale uitvalsbasis voor internationaal georiënteerde en logistieke bedrijven. Dit wordt versterkt door de goede verbindingen met het openbaar vervoer; één van de grootste binnenhavens van Nederland om de hoek en maar liefst vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand. Ons bedrijventerrein is daarmee een perfect startpunt om heel Nederland en Europa te bedienen.

Nog meer pluspunten

  • De Deventer haven is in oppervlakte één van de grootste binnenhavens van Nederland. De vijf havenarmen zijn via de 11.80 meter brede en 100 meter lange sluis toegankelijk voor schepen in cemtklasse IV. De 15 ligplaatsen in de havenarmen zijn toegankelijk voor schepen van 2.000 ton tot 3 meter diepgang. Buiten de sluis zijn nog vier ligplaatsen. De ontwikkeling van een containerterminal in de haven zorgt voor een sterke impuls voor duurzaam vervoer over water. Na de verwachte opening in 2022 wordt Deventer opgenomen in het netwerk van BCTN met directe verbindingen naar Rotterdam en Antwerpen. Meer weten? Kijk op www.portofdeventer.nl.
  • De provincie Overijssel heeft A1 Bedrijvenpark Deventer en S/park aangewezen als topwerklocaties. Een topwerklocatie biedt bijzondere vestigingscondities voor bedrijven die zich richten op een bovenregionaal en (inter)nationaal verzorgingsgebied en daarnaast de regionale economie en werkgelegenheid bevorderen. S/park is een gebied met potentie. Er liggen veel mogelijkheden voor samenwerking vanuit S/Park, door de ligging nabij het centrum en met het Gasfabriekterrein als buurman. Het succesvolle broednest voor innovatieve bedrijven daar kan zich verder uitbreiden het S/park-terrein op.
  • Deventer is in de nieuwe Omgevingsvisie van de provincie aangewezen als logistieke hotspot, omdat Deventer steeds meer een sleutelpositie als multimodaal en internationaal distributieknooppunt voor transport door heel Europa krijgt. Daarmee versterkt Deventer de positie van Overijssel als logistieke draaischijf op de North Sea Baltic Corridor, bestaande uit 5.947 kilometer aan spoor-, 4.029 kilometer aan auto- en 2.186 kilometer aan waterwegen (het Trans-Europees hoofdnetwerk van spoor-, auto- en waterwegen (TEN-T) voor het internationale personen- en goederenvervoer).
  • A1 Bedrijvenpark Deventer heeft een eigen directe aansluiting op de A1. De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. De uitbreiding van de weg zorgt ook voor een economische impuls voor de regio. Rijkswaterstaat werkt hiervoor samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio. Meer informatie: Uitbreiding A1 Apeldoorn – Azelo – Uitbreiding A1 Apeldoorn – Azelo (a1oost.nl)
Bewaakte Truckparking.
Nabij de binnenhaven aan de IJssel.
Onderdeel nordsea baltic corridor.