Deventer

Deventer is een schitterende stad om te wonen en te werken. Een Hanzestad - gelegen aan de IJssel - met een rijke historie. Een bruisende en verrassende gemeente precies op de grens van Overijssel en Gelderland.

Deventer is bekend als koek- en boekenstad en van evenementen als Deventer op Stelten en het Dickens Festijn. Maar bijvoorbeeld ook van voetbalclub Go Ahead Eagles, de vele schitterende monumenten en de Brink: het mooiste plein van Nederland.

Het is goed vertoeven in en rondom de historische binnenstad. Ontspannen slenteren door de straatjes van het Bergkwartier of thuis genieten in de achtertuin. De Sallandse mentaliteit, de schitterende omgeving en de goede faciliteiten – in de breedste zin van het woord – maken de stad een plezier om te wonen. In één van de buitenwijken, in een van de vijf dorpen, het buitengebied of midden in het centrum. Nieuwbouw versus authentieke jarendertigwoningen. Deventer is een uitvalsbasis voor iedereen. Een plezierige stad om te wonen en te werken.