Circulair

Innovatie en duurzaamheid zijn onlosmakelijk verbonden met A1 Bedrijvenpark Deventer.

Circulaire economie

Zorgvuldig omgaan met de bronnen die de aarde te bieden heeft, is wat ons betreft een must. Onze minimumeis is dan ook het circulair bouwen van fase 1. Een gebouw is dan gemiddeld 50% circulair op het gebied van grondstoffen. Maar wij dagen je uit om de circulariteit van je pand te vergroten. We stellen ook eisen op het gebied van een milieuprestatieberekening (MPG). In het Programma van Eisen (PvE) bij de bouwaanvraag willen we graag inzicht in de mate van circulariteit, de mate van losmaakbaarheid en de mogelijkheden voor recycling van grondstoffen. Ook het eventuele gebruik van tweedehands materialen kan in het PvE worden opgenomen.

Circulair bouwen is nog nieuw en innovatief, maar heeft zich al bewezen. In Deventer zijn er diverse voorbeelden te vinden: op bedrijventerrein Kloosterlanden staat het circulaire pand van VDR Bouwgroep en op A1 Bedrijvenpark Deventer Oost is het nieuwe pand van Davo Fulfilment Services volledig circulair.

Cleantech Regio

Deventer is één van de voortrekkers in de Cleantech Regio: een rijke verzameling van samenwerkende gemeenten, ondernemers, onderwijsinstituten en kennisinstellingen, met de gemeenschappelijke ambitie in 2030 energieneutraal te zijn. De Cleantech regio zet in op energietransitie en circulaire economie. De kennis- en netwerkorganisatie legt verbinding met en tussen initiatieven uit het onderwijs, van ondernemers en de overheid.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Bekijk de locatie en de beschikbare kavels.

Vijf internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand.
Vijf ondernemers­verenigingen binnen Deventer.
Twee windturbines direct aangesloten op netwerk.