Straatnamen A1 Bedrijvenpark Deventer bekend

De straatnamen op A1 Bedrijvenpark Deventer krijgen een Deventer tintje. Toonaangevende industriƫle Deventer pioniers zijn de naamgevers van de straten op het nieuwe bedrijvenpark.

Deventer heeft een rijke industriële geschiedenis. Onder meer in de sectoren tapijt, metaal en chemie werd er in de 18e en 19e eeuw gepionierd. Ter herinnering hieraan is een lijst met personen opgesteld die hebben bijgedragen aan deze geschiedenis.

Vier straatnamen

Deze pioniers zijn - op advies van de straatnamencommissie en de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer - de naamgevers van de straatnamen op het bedrijvenpark. In eerste instantie zijn er vier straatnamen vastgelegd: de Lindemanweg (H. Linde was grondlegger van de Deventer industrie), de Birnieweg (J.W. Birnie was pionier in de tapijtindustrie), de Van der Landeweg (G.J.L. Van der Lande was actief in de meel- en chemie-industrie) en de Nering Bögelweg (W.F. Nering – Bögel pionierde in de metaalsector).